this kid goes omnomnom



{credits}
kekatu
Sunday, April 20, 2014 // 3 XX

Assalamualaikum,
lambai tangan, senyum -,-

hari ni nak kongsi kisah pasai kekatu.

kekatu?

kenapa pulak kekatu?

wohhoho. tajuk pun tak menarik. mesti korang dah tukar URL dah skarang. T^T.

don't worry, story ni sangat related dengan diri kita.

tak panjang pon, sebab zati tak pandai elaborate. *garu kepala*


*****************************

hujan turun . sangat lebat. 

alamak, ada tingkap terbukak lah.

habis kekatu masuk rumah. lampu terbuka jadi sasaran.

kekatu, biasalah kekatu. you know what i mean. they just love the light.

so, aku pn tutuplah smua lampu kt ruang tamu and biarkan satu je lampu terbukak.

most of them flew to the source. *ada yg tersesat, kcundang, mampos. innalillah..*

after some minutes, ok mungkin bbrapa jam kemudian.,,,

all of them enter the lamp. *lampu tu bntuk dy hemisfera. lupa nak gitau. ada ruang utk msuk dlm tu*

and they died later.

dan aku pn fikir,

wow, subhanallah.. kekatu tu sanggup mati smata-mata nak kekal brada dlm cahaya!

sekarang baru nak perasan. selama ni wat dekk je. !


*****************************

brapa banyak manusia skarang yang bersungguh-sungguh nak cari cahaya(hidayah) Allah sehingga sanggup berkorban untuk mempertahankannya.

hidayah itu perlu dicari. kita tak jamin, yg kita boleh dapat hidayah tu secara tiba-tiba.

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” (Surah Ar-Rad:11)

ok, hmm. assalamualaikum. *tutup muka dgn bantai*






Newer ►